drojdia

Secretul preparatelor gustoase si pufoase – drojdia (P)

Cu totii ne amintim cu drag de painea proaspat scoasa din cuptor de bunica noastra si ne-am dori sa retraim acele vremuri. Putini dintre noi stiu ca secretul preparatelor gustoase consta in iubirea pe care bunica o punea in procesul de gatire, dar si intr-un ingredient esential: drojdia!

drojdia

Ce este drojdia?

Drojdia este un preparat industrial care se foloseste pentru dospirea aluatului. Astfel iau viata cozonaicii, covrigii, painea si multe alte produse de panificatie indragite. Drojdia este utilizata de brutari, bucatari si gospodinele din intreaga lume. Indiferent de forma acesteia (proaspata, ori uscata) nu lipseste niciodata din frigidere sau camare.

Toate produsele de panificatie pe care le consumati cu atata ardoare datorita prospetimii si bucuriei de amanca ceva cald, au in compozitie drojdie. Insa v-ati intrebat vreodata de cate tipuri este drojdia, cum se depoziteaza corect si pentru ce preparate specifice este dedicata?

De-a lungul timpului au fost dezovltate diferite tipuri de drojdii pentru ca brutarii si iubitorii de preparate proaspete sa aiba parte de cele mai bune ingrediente. Astfel, recunoastem pe piata prezenta drojdiei comprimate, a drojdiei lichide, drojdiei inactive si nu in ultimul rand drojdia uscata instant, utilizata mai ales in prepararea painii.

Drojdie comprimata

Este cel mai cunoscut sortiment de drojdii utilizate in industrializare. Aproixmativ 35% din compozitia lor este uscata, fapt ce o face foarte sfaramicioasa si usor de integrat in aluat. Se pastreaza la temperaturi scazute si deoarece se foloseste in tarile unde industrializarea este dezvoltata, vine in pachete mari.

Drojdie inactiva

Drojdia inactiva sau dezactivata are o putere de reducere enroma, fapt ce ii permite expansiunea extrema a aluatului. Este o alternativa naturala, usor de folosit si depozitat. Este tot o forma de dorjdie uscata, dar in general vine sub forma de fulgi, granule ori pulbere si prezinta diferite arome placute.

Drojdie lichida

Drojdia lichida este dorjdia comprimata de alta data deoarece la acea vreme asa era comercializata. Bucatarii de renume care isi doresc sa reinventeze tehnicile vechi au revenit asupra utilizarii drojdiei lichide. Este utilizata pe post de agent de crestere atat in aluati sarate, cat si in aluaturi dulci.

Drojdie uscata

Drojdia uscata are capacitatea de se adapta instant pentru ca aluatul sa creasca frumos si uniform. Drojdia uscata instant produsa de Lesaffre de exemplu are o putere de fermentatie mai mare cu pana la 40% in comparatie cu alte drojdii. Este usor de utilizat si fata de alte tipuri de drojdie, ocupa mai putin spatiu de depozitare.

Exista de asemenea si drojdii speciale folosite de catre angajatii din industria de panificatie, mai ales pentru aluaturile dulci. Pentru astfel de drojdii speciale, dar si cele precedente puteti consulta site-ul lesaffre.ro, unde veti gasi toate sortimentele dorite, dar si informatii despre productie si succesul obtinut in domeniul panificatiei.

Lesaffre Romania este unul dintre jucatorii importanti de pe piata, cu un renume international constuit datorita anilor de experienta si profesionalismului cu care dezvolta, produce si livreaza cele mai bune drojdii. Lesaffre reprezinta alegerea inteligenta cand vine vorba de obtinerea unui aluat gustos, expandat si aspectuos, indiferent ca utilizati dorjdia in scop industrial, ori pentru uz caznic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *